130 jaar Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Datum
24 april 2018
Tijd
17:00 - 19:00
Kosten
gratis voor genodigden
Locatie
Museum Ons' Lieve Heer op Solder
130 jaar Museum Ons' Lieve Heer op Solder

130 jaar Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Op 24 April bestaat Museum Ons’ Lieve Heer op Solder 130 jaar. Het historische grachtenpand met verborgen kerk op zolder bestaat al sinds 1662. Maar werd pas op 24 april 1888 opengesteld voor het publiek. Dit maakt het één van de oudste musea van Amsterdam. Ter ere van het 130-jarige bestaan van het museum, zal er vanaf 24 april een tentoonstelling in het museum te zien zijn over de onstaansgeschiedenis van het museum.

Door het museum heen zijn verschillende foto’s te zien, die een indruk geven van hoe het museum er in de afgelopen jaren heeft uitgezien. Daarnaast zullen er objecten uit het collectiecentrum worden tentoongesteld die het begin van de collectie in 1888 vormden. Aan de hand van een film wordt aan de bezoeker de context en achtergond van de verschillende foto’s en objecten uitgelegd.

De tentoonstelling laat zien hoe het museum is uitgegroeid van een katholieke verzameling naar een culturele instelling die zich bezighoudt met tolerantie, religieuze diversiteit en culturele identiteit.

Crowdfunding
Het museum is 130 jaar geleden ontstaan door een vroeg staaltje crowdfunding. Een groep katholieken wist in 1888 het bedrag van 6000 gulden bij elkaar te krijgen om het pand te kopen, en op deze manier sloop van de zolderkerk tegen te gaan. Nu 130 jaar later, is het museum een crowdfunding campagne begonnen voor de belettering op de gevel van het museum. De letters op de gevel zullen worden onthuld op de opening van de tentoonstelling.
Als tegenprestatie voor de donaties heeft het museum allerlei leuke acties bedacht zoals een High Tea in het museum, een rondleiding door de conservator en tickets voor de officiële opening van de tentoonstelling op dinsdag 24 April om 17.00 uur. 

Zie: www.voordekunst.nl/projecten/6984-130-jr-museum-ons-lieve-heer-op-solder...

De tentoonstelling zal te zien zijn van 24 april tot en met 31 oktober 2018.

130 jaar Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Meld u aan voor de nieuwsbrief