Home - Activiteiten

Agenda

In Museum Ons' Lieve Heer op Solder worden regelmatig activiteiten zoals lezingen, presentaties en concerten georganiseerd. Hier vindt u een overzicht van activiteiten in de komende maanden.

Zaterdag 4 november, 19.00-02.00, Op Solder X Museumnacht

Museum Ons´Lieve Heer op Solder doet dit jaar uiteraard weer mee aan museumnacht 2017. Op Solder x Museumnacht is een minifestival met diverse kunstenaars en vormgevers die het thema tolerantie en diversiteit centraal stellen. Loop rond door het oude en nieuwe huis en ontdek de verschillende benaderingen van deze grote onderwerpen, zowel van beeldend kunstenaars als van een opinieleider die je prikkelt met persoonlijke verhalen binnen dit thema.

Deelnemers zijn onder andere: Skulljan, Ikram el Messaoudi, Denise Rosenboom, Kasper Jongejan, A Manic Monday, Julia Kiryanova, Dahlia al Sudi en meer.
Koop je tickets via deze link: http://museumnacht.amsterdam/tickets/

 

Internationale dag van de Tolerantie met burgemeester Eberhard van der Laan.

16 november, 16.00 - 18.00 uur: Unesco Internationale Dag van Tolerantie

Op de Internationale Dag van de Tolerantie – elk jaar op 16 november – organiseert Museum Ons’ Lieve Heer op Solder een evenement voor alle betrokken partijen van onderwijsprogramma; Voices of Tolerance. De Voices praten op die dag in het museum met sleutelfiguren over tolerantie en verdraagzaamheid. Die personen wisselen per jaar – eerdere sleutelfiguren waren burgemeester Eberhard van der Laan en politiewoordvoerster Ellie Lust.
Vervolgens delen de Voices hun verhalen op het podium met alle bezoekers van de Internationale Dag van de Tolerantie. Het evenement staat open voor geïnteresseerden en vanuit diverse netwerken van het museum worden professionele betrokkenen en andere gasten uitgenodigd. Ook de ouders, broertjes en zusjes van de Voices zijn welkom. Op deze manier kunnen ze laten zien welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt.
Aan het einde van de dag worden de verhalen van de Voices en de artistieke creaties van de Personalities  tentoongesteld en/of gepresenteerd. Meld je aan voor de Internationale dag van de tolerantie via: RSVP@opsolder.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief