Internationale Dag van de Tolerantie

Wat is tolerantie? Op de themamiddag rondom de Internationale Dag van de Tolerantie in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder worden bezoekers uitgenodigd na te denken over deze vraag en deel te nemen aan de activiteiten.

Dag van de Tolerantie 2016
Museum Ons´ Lieve Heer op Solder organiseerde op woensdag 16 november een themamiddag in het kader van de Internationale Dag van de Tolerantie. Op deze jaarlijks terugkerende dag worden wereldwijd activiteiten georganiseerd rondom tolerantie en verdraagzaamheid. Leerlingen uit het onderwijsprogramma Voices of Tolerance spraken dit jaar o.a. met Burgemeester Eberhard van der Laan, politiewoordvoerder Ellie Lust en comedian Jandino Asporaat. Daarnaast presenteerden de leerlingen op creatieve wijze hun meningen over tolerantie. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is de plek in Nederland voor debat en dialoog rondom tolerantie en verdraagzaamheid. Het museum zal om die reden ook de komende jaren uitgebreid aandacht schenken aan de Dag van de Tolerantie.

Bekijk onderstaande video voor een mooi beeld van deze bijzondere middag:

Dag van de Tolerantie 2015
Tijdens de Dag van de Tolerantie in 2015 trad spoken word performer Akwasi op met zijn band, deelden vier jongeren hun mening over het onderwerp en gaf Esther van Duin, jongerenvertegenwoordiger van UNESCO, een talk over tolerantie (die je hier terug kunt zien en lezen). Vervolgens spraken verschillende partijen (o.a. ouders, scholen, musea en gemeente Amsterdam) in een besloten werksessie over de ontwikkeling van een methodiek voor tolerantie-educatie.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Voices of Tolerance.
Klik hier voor achtergrondinformatie over de Internationale dag van de Tolerantie.

Bekijk onderstaande video voor een mooi beeld van deze bijzondere middag in 2015:

Meld u aan voor de nieuwsbrief