Actueel

De zolderkerk  bood vanaf 1952 opnieuw onderdak aan een bijzondere groep kerkgangers: katholieke kunstenaars. In navolging van Parijs, waar vrijere missen al populair waren onder acteurs, musici en andere kunstenaars, werd voor dezelfde groepen in Amsterdam een eigen ‘sub-parochie’ opgericht. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis op Solder.

Vanuit deze traditie zijn er in de zolderkerk van Museum Ons' Lieve Heer op Solder nog altijd missen op de eerste zondag van de maand. Toegang voor kerkgangers is gratis. Inloop vanaf 10.30 uur. De mis begint om 11.00 uur. Na afloop is er koffie in het museumcafé.

Soldermissen 2018

7 Januari
4 februari
4 maart
1 april (Pasen)
6 mei
3 juni
4 november
2 december

 

Het Mirakel van Amsterdam verhuist

1 oktober 2018

De opstelling van Het Mirakel van Amsterdam op de tweede etage in het nieuwe huis wordt momenteel verhuisd naar de epiloog (aan het einde van de route) in het historische pand. De tentoonstelling is om die reden vanaf vandaag tijdelijk niet te zien.

Volgens Elle één van de mooiste plekken om te trouwen.

24 juli 2018

Hoera, we staan op de tweede plaats! Wat een eer ELLE!

Wil jij ook een sprookjeshuwelijk in ons museum? Dat kan natuurlijk! Stuur een mailtje naar t.koelman@opsolder.nl om de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie kun je ook op onze website terecht:https://www.opsolder.nl/…/over-de-organisat…/verhuur-trouwen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief