Feest! Op Solder

Audiotour voor kinderen van 10 - 12 jaar

Welke tijd van het jaar je ook komt, het is altijd feest in het museum! Met de audiotour leer je over de achtergronden van onze feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen en Pinksteren. Deze dagen hebben een christelijke oorsprong. Met deze audiotour willen we de achtergrond van deze feesten laten zien. Waar komt het Sinterklaasfeest vandaan en wat vieren we eigenlijk met Pinksteren? Welke verhalen horen hierbij?
Op verschillende plekken in het museum krijgen de kinderen via het audiotour apparaatje informatie over het huis met de kerk en over feestdagen. Soms krijgen ze een speciale ‘feestvraag’ waarmee punten te verdienen zijn. Aan het eind krijgen alle kinderen als aandenken een diploma met hun score mee naar huis.

Doelgroep: kinderen van 10 - 12 jaar en hun ouders
Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: entreeprijs voor het museum

De audiotour is onderdeel van Feest! Weet wat je viert; een initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht in samenwerking met het Bijbels Museum en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Wilt u met de klas langskomen?  Neem dan contact op met ons boekingscentrum: 020 523 17 30 (bereikbaar ma t/m vrij tussen 09.00-17.00 uur) of via boekingen@opsolder.nl.

Nieuw: Feest! op Solder doe je nu samen!
Ouders/begeleiders kunnen nu samen met hun kind de Feest! audiotour ontdekken met de Feest! Op Solderkaart. Op deze kaart staan allerlei vragen en tips over de verschillende feestdagen uit de tour. Vergeet na afloop niet het Feest! Op Solder diploma op te halen bij de balie. Veel plezier!

Meld u aan voor de nieuwsbrief