Thuis Op Solder

KLEURWEDSTRIJD! Doe mee en win!

Wist je dat ... er in dit grachtenhuis een kerk op zolder verstopt zit? Wat een verrassing! Dat verwacht je écht niet in een grachtenhuis! En dat was ook precies de bedoeling. Want de huiseigenaar Jan Hartman wilde deze kerk liever geheim houden. Maar hoe zat dat dan?

Jan was katholiek. Maar het officiële geloof in Nederland was protestants. Katholieken mochten hun kerkdiensten alleen houden als niemand het zag. Daarom liet Jan 300 jaar geleden deze kerk bouwen in zijn woonhuis. Er pasten wel 150 mensen in!

De kerk is al heel oud, dus er moest zo nu en dan opnieuw geschilderd worden. Ze kozen steeds voor een andere kleur: wit, blauw, roze en geel. Nu is de kerk in de kleur 'paarse dodekop', een heel bijzondere naam voor een soort oud-roze.

Maar welke kleur zou jij onze kerk geven?
Download hier de kleurplaat van de kerk >>
Maak er iets moois van met al jouw lievelingskleuren! En als je de kleurplaat af hebt: maak er een foto van en stuur hem vóór 8 juni naar boekingen@opsolder.nl, of doe de kleurplaat in een enveloppe en stuur hem op naar:

Museum Ons' Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam

 Vergeet niet je naam, leeftijd en emailadres in te vullen. We zijn benieuwd!

Wat kun je winnen? Maak kans op een gratis bezoek aan Ons’ Lieve Heer op Solder samen met je ouders, je broer en/of je zus….. en voor jou is er dan nog een klein kadootje bij de kassa! We hopen dat het museum begin juni weer open gaat zodat je snel kunt komen: houd onze website in de gaten.

Meld u aan voor de nieuwsbrief