Feest! in de stad

Feest! in de stad is een interactief programma voor de groepen 5 tot en met 8. Het gaat over de feestdagen, de bijbehorende wereldreligies en de gebedshuizen. Ook niet-religieuze feestdagen komen aan bod, want elk kind viert feest. Sommige feesten vier je in de synagoge of de moskee, andere in de kerk of thuis. Hoe ziet zo’n gebedshuis er vanbinnen uit? Wat hoor je, wat gebeurt er? De antwoorden op deze en andere vragen ontdekken de leerlingen in dit veelzijdige programma.

Feest! in de stad bestaat uit twee keuzemogelijkheden:

  • Uitgebreide Feest!-tour: een gebedshuizenroute langs verschillende gebedshuizen in Amsterdam, in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier. 
  • Enkele Feest!-tour: een bezoek aan Museum Ons' Lieve Heer op Solder. 


De gebedshuizenroute (2 uur)
Nog nooit in een synagoge, kerk, moskee of tempel geweest? Met onze gebedshuizeroute nemen we je al lopend mee naar drie bijzondere gebedshuizen, gelegen in het centrum van Amsterdam. Ervaren museumdocenten vertellen je over deze heilige plekken en de bijbehorende religies.

Enkel bezoek aan Museum Ons' Lieve Heer op Solder (1,5 uur)
Tijdens een bezoek aan de verborgen huiskerk in ons museum maak je kennis met de wereldreligies en de bijbehorende feesten. Denk aan Kerst, Chanoeka en het Suikerfeest. Ontdek de verschillen én overeenkomsten! 

Online voorbereiding
Bereid je voor zowel het korte als het langere programma voor met het digitale feestdagen- en gebedshuizenspel (gratis).

Kosten
- Gebedshuizenroute: prijs op aanvraag.
- Enkel programma in Museum Ons' Lieve Heer op Solder: € 75,- per 15 leerlingen incl. entree en museumdocent.

Kerndoelen
1, 2, 37, 38, 51 en 56.

Gratis busvervoer
Voor basisscholen uit Noord-Holland en Flevoland is het busvervoer naar het museum gratis. 

Aanmelden

Wil je je klas aanmelden? Leuk! Liever eerst wat extra informatie? Neem vrijblijvend contact op met t.v.mansfeld@opsolder.nl

Partners
Feest! in de stad is onderdeel van Feest! Weet van je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht. Meer informatie over Feest! op feestweetwatjeviert.nl.

Meld u aan voor de nieuwsbrief