Feest! in de stad

Feest! in de stad is een interactief programma voor de groepen 6 tot en met 8. Het gaat over de feestdagen, de wereldreligies die daarbij horen en over de gebedshuizen. Maar ook niet-religieuze feestdagen komen aan bod. De ingang van het programma is immers dat ieder kind feestviert. Sommige feesten vier je in de synagoge of de moskee, andere in de kerk of thuis. Hoe ziet zo’n gebedshuis er vanbinnen uit? Wat hoor je, wat gebeurt er? En wat doen de mensen er? De antwoorden op deze en andere vragen ontdekken de leerlingen in dit veelzijdige programma.

Onderdelen programma (groep 6/7/8)
In de klas: het digitale feestdagen- en gebedshuizenspel. Leerlingen gaan dieper in op een aantal feestdagen, gebedshuizen en de daarbij behorende wereldreligies: islam, jodendom, hindoeïsme, boeddhisme en christendom. Vanuit het digitale spel maken de leerlingen opdrachten in kleine groepjes. Website met de feestdagenkalender en opdrachten (gratis): klik hier.
Tijdsduur: naar eigen voorkeur in te vullen.
In de stad: een bezoek aan de voormalige huiskerk in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ter verdieping van het digitale programma in de klas. Een professionele museumdocent begeleidt het bezoek. Leerlingen gebruiken kijkwijzers waarmee ze het gebedshuis op een originele manier bekijken.
Tijdsduur: 1 uur (voor het bezoek aan Museum Ons’ Lieve Heer op Solder).
Kosten: € 50,- per 15 leerlingen incl. entree en museumdocent.

Feest! in de stad onderscheidt zich van andere (cultuur)educatieprogramma’s door zich te richten op de overeenkomsten tussen de feestdagen, religies en de gebedshuizen in plaats van op de verschillen. Het totaalprogramma biedt docenten handvatten voor burgerschapsvorming. Ook sluit het interactieve programma aan bij de kerndoelen van het primair onderwijs, namelijk: Oriëntatie op jezelf en de wereld: 37, 38, 51 en Kunstzinnige oriëntatie: 56.

Gratis busvervoer
Voor basisscholen uit Noord-Holland en Flevoland is het busvervoer naar het museum gratis. 

Aanmelden

Wil je je klas aanmelden? Leuk! Liever eerst wat extra informatie? Kan ook! Neem vrijblijvend contact op met d.vanbreemen@opsolder.nl of t.v.mansfeld@opsolder.nl. Laat ook je telefoonnummer achter, dan bellen wij je daarna terug voor een afspraak.

Partners
Feest! in de stad is onderdeel van Feest! Weet van je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht.  
Meer informatie over Feest! op feestweetwatjeviert.nl.

Meld u aan voor de nieuwsbrief