Feest! in de stad

Terwijl je de sfeer ervaart van het bijzondere grachtenpand, ontdek je samen met elkaar de feestdagen. Welke feestdagen vier jij? En viert je klasgenoot andere feestdagen? We hebben het over Kerst en Sinterklaas maar ook over verjaardagsfeesten en feesten van andere religies zoals het Suikerfeest, Chanoeka en Divali. Met elkaar gaan we in gesprek over welke feesten we vieren, maar ook waar, hoe en met wie we ze vieren. 

Online voorbereiding

Ter voorbereiding op het programma kun je het digitale feestdagen- en gebedshuizenspel spelen (gratis).

 

Praktische informatie:

Doelgroep: groep 5 t/m 8

Tijdsduur:  60  minuten

Kosten: 50,00 euro (ex. BTW) per 15 leerlingen

Kerndoelen: 1, 2, 37, 38, 51 en 56.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via boekingen@opsolder.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020-3108888 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur)

 

Vervoer: 

Voor basisscholen uit Noord-Holland en Flevoland is het busvervoer naar het museum gratis. Daarnaast biedt het Amsterdamse gemeentebestuur Amsterdamse basisscholen gratis besloten vervoer naar Amsterdamse culturele instellingen. Per school zijn er op basis van het leerlingaantal ritten beschikbaar. De Cultuurbus Amsterdam is voor de school volledig gratis; de vervoerskosten worden door de gemeente gedragen. Het museumbezoek en het educatieve programma zijn wél voor rekening van school.

Kijk voor meer informatie en het boeken van de Cultuurbus Amsterdam op www.cultuurbusamsterdam.nl.

 

Partners

Feest! op Solder is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht. Meer informatie over Feest! op feestweetwatjeviert.nl.

Leerkracht van groep 3 t/m 5, maar je wilt je klas toch iets leren over de feesten? Ga dan naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar leer je over de overeenkomsten en verschillen tussen feesten wereldwijd, een programma speciaal voor groep 3 t/m 5. https://www.tropenmuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs/groep-3-tm-5-feest-wereldwijd

Meld u aan voor de nieuwsbrief