Feest! in de stad

Iedereen viert feest! In deze speciale Feest-route door het museum ontdekken leerlingen onder begeleiding van een museumdocent van alles over verschillende feestdagen. Welke feestdagen worden er gevierd in de klas? Viert iedereen thuis dezelfde feesten? Via het gebedshuizenspel praat de groep niet alleen met elkaar over welke feesten gevierd worden, maar ook waar, hoe en met wie. Naast Kerstmis en Sinterklaas komen ook het Suikerfeest, Chanoeka en Divali aan bod.
 

 

Online voorbereiding
Ter voorbereiding op het programma kun je het digitale feestdagen- en gebedshuizenspel  spelen (gratis).

Praktische informatie
Doelgroep: groep 5 t / m 8
Tijdsduur: 75 minuten
Kosten: € 68,50 per 15 leerlingen incl. entree
Kerndoelen: 1, 2, 37, 38, 51 en 56 

Aanmelden
Aanmelden kan via boekingen@opsolder.nl . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020 310 88 88 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur)

Vervoer
Voor basisscholen uit Noord-Holland en Flevoland is het busvervoer naar het museum gratis. Daarnaast biedt het Amsterdamse gemeentebestuur Amsterdamse basisscholen gratis besloten vervoer naar Amsterdamse culturele instellingen. Per school zijn er op basis van het leerlingaantal ritten beschikbaar. De Cultuurbus Amsterdam is voor de school volledig gratis; de vervoerskosten worden door de gemeente gedragen. Het museumbezoek en het educatieve programma zijn wél voor rekening van school.

Kijk voor meer informatie en de boeken van de Cultuurbus Amsterdam op www.cultuurbusamsterdam.nl.

Partners
Feest! op Solder is onderdeel van Weet wat je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht. 

Leerkracht van een lagere groep? Ga dan naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar leer je over overeenkomsten en verschillen tussen feesten wereldwijd.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief