Gebedshuizentour

Tijdens de gebedshuizentour nemen gespecialiseerde museumdocenten je mee naar gebedshuizen in het centrum van Amsterdam. Hoe ziet een moskee er van binnen uit, of een synagoge? En hoe ruikt het in een boeddhistische tempel? Als kers op de taart eindig je in de katholieke huiskerk bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. In het museum kijken we met de hele groep terug op wat we gezien hebben en bespreken de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende gebedshuizen.

Leerlingen maken tijdens het programma kennis met de wereldreligies, en reflecteren op hun eigen identiteit en die van de ander.

Praktische informatie

Doelgroep: groep 6 t/m 8

Tijdsduur: ca. 120 minuten (2 uur)

Groepsgrootte: max.30 leerlingen tegelijkertijd (max. 15 leerlingen per museumdocent)

Kosten: 150,00 per 15 leerlingen.

Kerndoelen: 1, 2, 37, 38, 51 en 56

Let op! Van te voren bespreken wij met u het vervoer en de logistiek. Houd er rekening mee dat u zorgt voor genoeg begeleiding.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via boekingen@opsolder.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020-3108888 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur).

 

Partners

Joods Cultureel Kwartier Amsterdam

ISN Fatih Moskee Amsterdam

De gebedshuizentour is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht. Meer informatie over Feest! op feestweetwatjeviert.nl.

Leerkracht van groep 3 t/m 5, maar je wilt je klas toch iets leren over de feesten? Ga dan naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar leer je over de overeenkomsten en verschillen tussen feesten wereldwijd, een programma speciaal voor groep 3 t/m 5. https://www.tropenmuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs/groep-3-tm-5-...

Meld u aan voor de nieuwsbrief