Gebedshuizentour

Hoe ziet een moskee er van binnen uit? En een synagoge? Hoe ruikt het in een boeddhistische tempel en wat is er allemaal te vinden in een kerk? Tijdens de gebedshuizentour in de Amsterdamse binnenstad, nemen museumdocenten leerlingen mee naar verschillende gebedshuizen. Ter plekke en al wandelend bespreken we de verschillen en overeenkomsten tussen de gebedshuizen en wereldreligies. De tour is op maat samen te stellen. Graag bespreken we ontmoeting u de gewenste route.

 

Praktische informatie
Doelgroep: groep 6-8
Tijdsduur: ca. 90-150  minuten (afhankelijk van de route)
Groepsgrootte: max. 30 leerlingen gelijktijdig (max. 15 leerlingen per museumdocent)
Kosten: op aanvraag, afhankelijk van route  
Kerndoelen: 1, 2, 37, 38, 51 en 56

Let op! Van te voren bespreken wij met u het vervoer en de logistiek. Houd er rekening mee dat u zorgt voor voldoende begeleiding.

Aanmelden
Aanmelden kan via boekingen@opsolder.nl . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020 310 88 88 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur).

Partners
Joods Cultureel Kwartier Amsterdam
ISN Fatih Moskee Amsterdam
De gebedshuizentour is onderdeel van Weet wat je viert, een landelijk initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht. 

Leerkracht van groep 3-5, maar je wilt je klas toch iets leren over de feesten? Ga dan naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar leer je over overeenkomsten en verschillen tussen feesten wereldwijd.

Meld u aan voor de nieuwsbrief