Rondje interactief

Wees welkom in het 17e-eeuwse woonhuis met de huiskerk op zolder! De museumdocent neemt de leerlingen via de trappen, de kamers en keukens mee naar de verborgen kerk op zolder. De rondleiding is actief en interactief. Dat betekent: zelf (mee)doen, vragen en discussie en natuurlijk samen op onderzoek gaan! In het pand met de zes verdiepingen valt genoeg te ontdekken.

De ontdekkingstocht gaat over wonen en geloven in de Gouden Eeuw. Hoe is dat nu? Zijn er verschillen tussen het 17e-eeuwse leven van toen en nu? Zien ze ook gelijkenissen? Ook de thema’s tolerantie en verdraagzaamheid komen aan bod. Hoe ga je met elkaar om? En kun je wel echt jezelf zijn als je je geloof moet verstoppen? Hoe denken de leerlingen hier zelf over? De museumdocent daagt de kinderen uit om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Deze interactieve rondleidingen zijn voor alle groepen van het basisonderwijs te boeken; de museumdocent stemt de rondleiding af op het niveau van de klas. Vanzelfsprekend kunnen persoonlijke wensen ook besproken worden.

In het kort
Doelgroep: Alle groepen basisonderwijs 
Duur: 1 uur 
Kosten: €50,- per 15 leerlingen
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl
Reserveringen: via het online reserveringsformulier

Gratis busvervoer
Het Amsterdamse gemeentebestuur biedt Amsterdamse basisscholen gratis besloten vervoer naar Amsterdamse culturele instellingen. Per school zijn er op basis van het leerlingaantal ritten beschikbaar. De Cultuurbus Amsterdam is voor de school volledig gratis; de vervoerskosten worden door de gemeente gedragen. Het museumbezoek en het educatieve programma zijn wél voor rekening van school.

Kijk voor meer informatie en het boeken van de Cultuurbus Amsterdam op www.cultuurbusamsterdam.nl.

Meld u aan voor de nieuwsbrief