Eindexamenrondleiding geschiedenis

havo en vwo

Deze rondleiding is speciaal ontwikkeld voor het examenvak geschiedenis van de bovenbouw havo-vwo. De historische context van De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1515 en 1648 staat centraal en er wordt interactief geoefend  met alle bijbehorende kernbegrippen, kenmerkende aspecten, verplichte voorbeelden en eindexamenvragen. Aan de hand van bronnen in het museum worden leerlingen uitgedaagd om hun opgedane  vaardigheden te gebruiken en in de geschiedenis van de Reformatie, de Opstand en de Republiek te duiken. 

 

Praktische informatie
Doelgroep: bovenbouw havo-vwo
Duur: 60 minuten 
Prijs: € 55,00 per 15 leerlingen (maximaal 30 leerlingen tegelijk)

Rondleiding in combinatie met een bezoek aan de nabijgelegen Oude Kerk
Duur: 75 minuten 
Prijs: € 68,50 per 15 leerlingen (maximaal 45 leerlingen tegelijk)

Aanmelden
Aanmelden kan via  boekingen@opsolder.nl . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020 310 88 88 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur).

Tip: Volg in combinatie met deze rondleiding de eindexamenrondleiding (CE GS) havo/vwo in het Amsterdam Museum, waarbij de historische context ‘De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1515-1648’ met behulp van authentieke objecten en prikkelende verhalen tot leven komt.

Meld u aan voor de nieuwsbrief