Protestants of katholiek

havo en vwo

De leerlingen ervaren de woelige geschiedenis in de zolderkerk van Ons’ Lieve Heer op Solder. Hier reflecteren zij op de rol van religie en tolerantie in de noordelijke Habsburgse Nederlanden, de Republiek en de hedendaagse maatschappij. 

Deze rondleiding is speciaal ontwikkeld voor het vak geschiedenis in de bovenbouw havo/vwo over religie in de Republiek met de nadruk op tijdvak V en kenmerkend aspect 21: ‘De protestantse reformatie die splitsing van de kerk in West-Europa ten gevolg had’.

De Oude Kerk is op dit moment vanwege een grote installatie minder toegankelijk voor het historische verhaal, daarom nemen de museumdocenten de leerlingen mee naar buiten om van beide gebouwen het verschil in architectuur, ruimte en zichtbaarheid te laten ervaren.

Locatie: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Doelgroep: leerlingen bovenbouw havo en vwo 
Duur: 1 uur 
Prijs: € 50,- (ex. BTW) per 15 leerlingen (max. 45 leerlingen per keer)
Reserveren en info: aanmelden kan via boekingen@opsolder.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020-3108888 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur).

Volg in combinatie met deze rondleiding de eindexamenrondleiding (CE GS) havo/vwo in het Amsterdam Museum, waarbij de historische context ‘De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1515-1648’ met behulp van authentieke objecten en prikkelende verhalen tot leven komt.

Meld u aan voor de nieuwsbrief