Partners

De restauratie, herinrichting, uitbreiding en nieuwe programmering van Museum Ons' Lieve Heer op Solder heeft 10,8 miljoen euro gekost. Trots zijn we op de bijdragen van het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie, de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Mondriaan Stichting, het Skanfonds, Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk, VSB-fonds, SNS-Reaal Fonds, Stichting Gansoord, de Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Amsterdam Centrum die de aanzet van dit project mogelijk hebben gemaakt.

Een traditie van gulle gevers
Als particuliere instelling ontvangt het museum ondersteuning ten behoeve van de exploitatie. De subsidie bedraagt 40% van de totale begroting. De overige 60% genereert het museum door eigen inkomsten.

Destijds in 1887 kocht een groep particulieren het pand aan de Oudezijds Voorburgwal om er een museum van te maken. Nu, na zoveel jaren verdient Museum Ons' Lieve Heer op Solder nieuwe toekomst. Daarom zoeken we ook nu enthousiaste Vrienden en partners en doen wij een beroep op uw steun; in betrokkenheid en belangstelling, maar net als in 1887 ook financieel.

Wilt u het nieuwe Museum Ons' Lieve Heer op Solder ondersteunen, neemt u dan contact op vrienden@opsolder.nl.

Meld u aan voor de nieuwsbrief